Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pliki w sieci
#1
Witam!

Od niedawna jest posiadaczem O!Play i mam taki mały problem. Udostępniam pliki poprzez sieć i wszystko działa. Problem zaczyna się w momencie, gdy chcę dodać plik do udostępnionego katalogu. Wtedy O!Play widzi dodany plik, ale przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat "Invalid File". Pomaga jedynie wyłączenie udostępniania katalogu i udostępnienie go jeszcze raz... Wtedy plik się uruchamia. Ale robić tak za każdym razem gdy dodam plik to bez sensu. Czy zna ktoś lepszy sposób, aby dodany plik był od razu odczytywany??
Odpowiedz
#2
Witaj.

Sprobuj taki plik odbezpieczyc czyli odznaczyc opcje "Tylko do odczytu".
Odpowiedz
#3
Nie pomogło... Dalej muszę zatrzymać udostępnianie katalogu i potem włączyć udostępnianie i dopiero wtedy film jest widoczny i działa...
Odpowiedz
#4
Podaj jaki masz system, jakiego antywirusa, jak jest podlaczony O!Play...
Odpowiedz
#5
System Vista, Antywirus Gdata, O!Play podłączony bezpośrednio do komputera.
Odpowiedz
#6
alojzyn napisał(a):System Vista, Antywirus Gdata, O!Play podłączony bezpośrednio do komputera.

Swietnie Smile To tak, w GDacie ustaw siec do ktorej ma podlaczonego Playa na siec zaufana, tak zeby O!Play mial dostep. Ustaw zabezpieczenia udostepnioneg udzialu tak zeby byly pelne prawa dostepu dla Playa.

Jesli to nie pomoze, przywroc ustawienia fabryczne w Playu i wgraj jeszcze raz Firmware dostepny w dziale download czyli 1.18P.

Jesli nadal to nie pomoze bedziemy szukac przyczyny.

P.S: Jesli masz Pendrive-a to udostepnij go na komputerze i zobacz czy dzieje sie tak samo. Udostepnij takze np pojedynczy plik w danym katalogu i daj znac.
Odpowiedz
#7
Problem rozwiązany Big Grin Winny był Total Commander. Nie wiem czemu ale przenoszenie plików za pomocą Total Commandera powoduje problemy... Przy przenoszeniu plików z poziomu Eksploratora Windows wszystko działa jak powinno Smile
Odpowiedz
#8
Aa to czemu zes nie napisal, ze uzywasz TC? Tak to prawda, TC domyslnie ustawia na FTP chmod 644 wiec otwarcie takiego pliku konczy sie fiaskiem Smile, domyslnie katalog wraz z plikami powinien byc ustawiony na minimum 755 a najlepiej na 777 Smile
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości